De Bluelightprotect bril is speciaal ontworpen om een specifieke frequentie van blauw licht te blokkeren, 400nm t/m 500nm. Dit is met een spectrumanalyzer vast te stellen. Een reguliere gele bril blokkeert het spectrum voor hooguit 15% en Bluelightprotect 92% t/m 99%.

Grefiek LED scherm
LCD of LED beelscherm
Grafiek normale gele bril
Willekeurige gele bril
Grafiek met bluelightprotect LiTE
Bluelightprotect LiTE

Welke glazen moet ik kiezen?

PRiSMA PRO:  Is aan te bevelen indien mensen al oogklachten, vermoeidheidsklachten of hoofdpijn ervaren. De PRO is reduceert het licht meer dan de LiTE, waardoor het scherm rustiger is om naar te kijken. Ook voor een betere nachtrust (melatonine aanmaak) in de avond is deze geschikt.

PRiSMA LiTE:  Als u nog geen of beginnende vermoeidheid of oogklachten heeft, kunt u deze bril als preventie gebruiken. Omdat PRiSMA LiTE blauw voor 95% filtert is er betere kleurherkenning en is deze bril beter geschikt voor grafisch ontwerpen of als autocad tekenaar. Deze bril kunt u ook gebruiken tijdens het autorijden en andere werkzaamheden waar geen beeldscherm vereist is, zoals een boek lezen of precisiewerk.

Waarom hebben onze glazen zo’n sterke tint?

Sinds de gevaren van blauw licht steeds meer bekend zijn, hebben veel bedrijven ons voorbeeld gevolgd en ontwikkelden hun eigen “beschermende” brillen. Onder namen als “Computer Bril” of “Gamer-Eyewear”, bieden ze grotendeels glazen met een lichte gele of bruine tint, met veelbelovende goede kleurherkenning. Om dit waar te maken wordt er gemiddeld 15% van het blauwe licht geblokkeerd.

Wij vinden het gezondheids- aspect erg belangrijk en daarom gaan wij voor de beste bescherming. We blokkeren 92 tot 99% van het blauwe licht, daarom zijn onze glazen donkerder en oranje van kleur.

Zijn de glazen ook op sterkte leverbaar?

Nee dit is niet mogelijk. Als u een optische afwijking aan uw oog heeft, zal u bij uw opticien een bril/lenzen moeten laten aan meten. Onze PRiSMA Bluelightprotect brillen kunt u in combinatie met een bril of lenzen gebruiken.

Voor een bril hebben we een Clip-On die u op uw bril kunt klikken.

Kan ik de Marnau over mijn bril heen zetten?

Nee dit gaat niet, hiervoor hebben wij een Clip-On beschikbaar.

Reiniging en onderhoud

Reinig uw bril met een zachte doek of met warm water en afwasmiddel indien nodig. Daarna wrijft u uw bril droog met een zachte doek. Wees voorzichtig bij het reinigen, oefen niet te veel druk uit op het glas om voortijdige slijtage te vermijden. Gebruik geen papieren doekjes of ander materiaal met houtvezel. Veelvuldig gebruik van de glazen en CLiP-On lenzen kan leiden tot fijne krasjes op het oppervlak. Dit zijn normale verschijnselen van slijtage en geven geen aanleiding tot garantieclaims.

Garantie

Op de PRiSMA glazen en het montuur zit 1 jaar garantie. Normaal gebruik van de glazen kan krassen opleveren, deze krassen vallen buiten de garanatie.

Ik kan niet tegen de verlichting in winkels zoals supermarkten. Heb ik baat bij een Bluelightprotect bril?

In winkels worden vaak TL of spaarlampen gebruikt, aangezien deze een hoog gehalte aan blauw in het licht spectrum bevatten kunt u hier last van hebben. Onze PRiSMA brillen filteren het blauw weg waardoor u zicht rustig wordt.