Herstel je gezondheid met het Mineraal optimalisatie protocol

Ben je uitgeput, weinig energie, hersenmist, niet helder kunnen denken, pijn, chronische infecties, spijsverteringsproblemen, allergieën, slechte nachtrust, overgewicht // een haar mineraal test laat zien wat er werkelijk aan de hand is in het lichaam.

Wat is een Haar Mineraal Analyse (HTMA)?

HTMA is een test die gebruikt wordt om het mineraalgehalte van het weefsel van het haar te identificeren, wat ons de blauwdruk geeft van iemands biochemie. Op basis van deze informatie kunnen we jou stofwisseling, energieniveaus, stress tolerantie, immuun activiteit en schildklier en bijnier activiteit zien. Geen gis werk meer! Maar gepaste aanbevelingen en voedingssupplementen om jou te optimaliseren.

De resultaten laten ons de niveaus van meer dan 20 mineralen zien, inclusief zware metalen, zodat we ook eventuele toxiciteit kunnen evalueren. Hoe vreemd het ook klinkt als je HTMA niet kent, je haar is echt de sleutel om voor ons om te zien wat er op cellulair niveau in het lichaam gebeurt.

Wat ik je met een HTMA standaard al kan vertellen.

 • Stofwisseling (snel of langzaam)
 • Voedingstekorten en onevenwichtigheden
 • Chronische ontsteking
 • Energie niveau
 • Koolhydraattolerantie en bloedsuikeronevenwichtigheden zoals diabetes en insulineresistentie
 • Bijnier activiteit
 • Schildklier activiteit
 • Onevenwichtigheden in het brein
 • Eiwitsynthese
 • Cortisol en stresshormoonniveaus
 • Spijsvertering

Waarom zouden we mineralen willen testen?

Mineralen worden soms de ‘bougies’ van het lichaam genoemd.

Ze zijn nodig voor letterlijk MILJOENEN enzymen als cofactoren voor processen in het lichaam.

Dit betekent natuurlijk dat mineralen een ENORME impact hebben op de gezondheid van ons lichaam. Helaas krijgen we in de wereld van vandaag bijna niet zoveel mineralen als we nodig hebben of vroeger. Onze grond is uitgeput door onze moderne landbouwmethoden die de aarde ontdoen van essentiële voedingsstoffen.

Wat doen mineralen:

-Mineralen vergemakkelijken de overdracht van voedingsstoffen over celmembranen.
-Ze handhaven de zuurtegraad in het lichaam.
-Mineralen fungeren als cofactoren voor enzymreacties. Enzymen werken niet zonder mineralen. Alle cellen hebben enzymen nodig om te werken en te functioneren – daarom zijn mineralen essentieel voor leven en gezondheid!
-Ze behouden de juiste zenuwgeleiding.
-Ze helpen spieren samen te trekken en te ontspannen.
-Mineralen zorgen voor structurele en functionele ondersteuning van het lichaam.
-Ze helpen de weefselgroei in het lichaam te reguleren

Een van de meest cruciale dingen om over mineralen te begrijpen, is dat ze allemaal samenwerken. Er is geen enkelvoudig tekort aan mineralen – ze moeten allemaal in evenwicht blijven in het lichaam. Je kunt niet zomaar een Multi mineraal nemen en verwachten dat je ze ‘vervangt’ en een onbalans verhelpt. Evenzo kan je niet zomaar een willekeurig mineraal zoals magnesium nemen, omdat je denkt dat het zal helpen bij spierkrampen. Dit zal een kettingreactie veroorzaken en uiteindelijk jou mineralen nog meer uit balans brengen!

Elk mineraal in het lichaam heeft een effect op elk ander mineraal in het lichaam. Veel mensen vullen bijvoorbeeld magnesium aan omdat ze denken dat het zal helpen bij spierkrampen, obstipatie of een ander aantal problemen waarvoor het naar verluidt nuttig is. Helaas, als magnesium niet in de juiste verhouding wordt ingenomen met andere mineralen, kan het zelfs meer problemen veroorzaken. De minerale status van iedereen is anders en de hoeveelheid van elk mineraal dat je neemt, moet gebaseerd zijn op je eigen individuele status en behoeften.

Het hebben van de juiste balans van essentiële voedingsstoffen en het lichaam toestaan om gifstoffen te verwijderen, is de sleutel tot het vinden van vitaliteit!

Mogelijk oorzaken door een mineraal inbalans

Scroll naar top